Fructose in meer vormen, maar bovenal in natuurlijk en industrieel - Gezondheidstart

Ga naar de inhoud

Fructose

Wat is het... Het is in de pure vorm in feite de natuurlijke zoetstof die in fruit zit.
Niets mis mee. Daar kan ons lichaam tegen.

In Japan hebben ze ontdekt hoe ze fructose kunnen namaken en concentreren. Dat concentraat is goedkoper dan suiker en gebruiken we dan weer in frisdrank, koek, snoep, brood, sauzen etc. We krijgen hierdoor een enorme hoeveelheid suikers binnen en we slaan dat op als vet.
Nu begrijpt u hoe de bevolking van eerst Amerika en daarna Europa in eigenlijk een periode van twintig jaar enorm veel dikker werd.
Vanwege het veelvuldige gebruik van Fructose is er een gevaar voor de volksgezondheid ontstaan.

Maar bijna niemand ligt er wakker van...

Het probleem van deze geconcentreerde fructose is dat je lichaam geen signaal afgeeft dat je genoeg gegeten hebt. Je blijft dus eten. En dus meer en meer vet opslaan.
Dat is zo ongezond, dat een toonaangevende arts al eens aangaf dat je je kind in feite beter een gewoon biertje kan geven dan een glas cola.
Dat wilde natuurlijk niemand horen, want we weten toch hoe gevaarlijk alcohol is! En het is verboden voor kinderen... Ja, en feitelijk zou fructose dat dan ook moeten worden.
Fructose zit nu zelfs in babyvoedsel. Dat is dan weer de reden dat baby's die direct aan dat eten gaan veel zwaarder worden.

Het is een hele zit, maar als je gezondheid je lief is, dan kijk je deze presentatie helemaal af. Ze is in het Engels. Het is een presentatie van Robert H. Lustig, professor of Pediatrics, division of endocrinology, University of California, San Fancisco.

Terug naar de inhoud