Snel resultaat om u in recordtijd beter te voelen - Gezondheidstart

Ga naar de inhoud

Snel resultaat om u beter te gaan voelen

Stop met het drinken van zuivel producten. Ik weet, in Nederland is het als vloeken in de kerk, maar melk is er voor baby's en koeienmelk is er voor kalveren.
Daarna ontgroei je dat.

Ga je toch door met melk en vla etc. te drinken, dan krijg je de verkeerde voedingsmiddelen in de verkeerde hoeveelheden binnen. Je gaat er niet direct dood aan, maar je voelt je wel slechter dan nodig is.
Laat dus de melk staan en beperk het eten van zuiveltoetjes. U zal snel merken dat het leven een stuk makkelijker wordt.
Het scheelt ook de nodige kilo's, al zou ik het niet zozeer doen om er van af te vallen.

Waar haal ik deze onzin over zuivel vandaan?
Nu, ik ben inderdaad geen expert op het gebied, hooguit ervaringsdeskundige. Gelukkig zijn er mensen die er voor gestudeerd hebben die er zinnige zaken over gezegd hebben.

Ik publiceerde er 17 januari 2014 een artikel over:

Stop met het drinken van melk

Waarom is melk niet zo goed voor je

(Binnengekomen artikel, naam schrijver bij de redactie bekend)
Ik schrijf je deze mail naar aanleiding van je artikel in Beursbox over melk. Het is het eiwit (proteïne) Caseïne dat het probleem is in melk, zoals je verder in deze mail kunt lezen. Wat betreft de pasteurisatie, dat was van vroeger toen de hygiëne nog niet zo goed was als tegenwoordig. Door pasteuriseren verdwijnen alle enzymen, waaronder amylase (koolhydraten), Lypase (vetten) en trypsine voor de eiwitten. Hierdoor ontstaat lactose tolerantie, omdat alle lactaten uit de producten zijn verwijderd door pasteurisatie.
Wanneer men rauw melkse producten zou gebruiken heb je er geen last van omdat hier nog alle enzymen aanwezig zijn. Met andere woorden wil je graag zuivel gebruiken, koop die dan rechtstreeks bij de boer en dan moet je nog opletten dat je bij een boer koopt die een gesloten ecologisch systeem handhaaft en het liefst met bemesting bovengronds.  Dit betreft ook kaas, bij de supermarkt moet je niet zijn daar zit de kaas vol met kleur stoffen en e-nummers maar bij de Eko plaza of andere natuurwinkels kan je rauwmelkse kaas kopen die nog alle enzymen in zich heeft en goed door het lichaam worden opgenomen.

Wij mensen zijn de enige zoogdieren die na de zoogperiode nog melk drinken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat melk meer kwaad doet dan goed. In landen waar de grootste melk consumptie is zoals b.v. Nederland, bestaat ook de grootste vorm van osteoporose. Hoe komt dit nou? Caseïne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier magen spijsverteringsstelsel van de koe. Doordat deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert het de resorptie van vele mineralen, ook in de dunne darm. Doordat het calcium in de moeilijk verteerbare caseïne zit en er veel fosfor in de melk zit, kun je juist osteoporose, allergie en nierstenen krijgen.
In moedermelk zit meer calcium dan fosfor en blijkt het calcium beter opgenomen te worden dan uit koemelk.

Er zijn drie redenen waarom voor de mens de kalk uit de koemelk geen verhoging hiervan in ons lichaam geeft.

1.    Het calcium is moeizaam uit de caseïne te halen
2.    Het is lichaamsvreemde calciumcarbonaat.
3.    De fosfor in de melk wordt wel goed opgenomen en trekt calcium uit de botten.

Ook coca cola bevat veel fosfor. In een Amerikaans onderzoek bleken veel vrouwen osteoporose te hebben door te intensief cola gebruik.

Mineralen worden vooral in een zuur milieu opgenomen, maar melk heeft en neutraliserend effect op het maagzuur. En dan zie je nog vaak mensen een glas melk drinken tijdens het eten. Dat  betekent dat het voedsel niet goed wordt verteerd en opgenomen via de dunne darm waar de meeste resorptie plaats vind.

Bij onderzoek werden er antibiotica en hormonen in ons lichaam terug gevonden die aan diervoeders worden toegevoegd. Ze zijn via zuivelproducten in ons lijf terecht gekomen. Aan klachten als eczeem, dauwworm, oorontsteking, astma en hoofdpijn ligt in 75% van de gevallen een allergie of overgevoeligheid voor melk ten grondslag.

Tot zover mijn betoog over het vraagstuk of melk nou wel of niet goed voor je is. Hieronder zie u het betoog van John McDougall MD. Hij is een arts die het licht zag.


Terug naar de inhoud